Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde RESLOG toplantısı

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde RESLOG toplantısı

Göçle ilgili yerel yönetimlerin sorunlarının azaltılması hedefleniyor

Adana Büyüksehir Belediyesi’nde RESLOG toplantisi

Göçle ilgili yerel yönetimlerin sorunlarinin azaltilmasi hedefleniyor

Türk Belediyeler Birligi (TBB), Isveç Belediyeler Birligi (SALAR), Marmara Belediyeler Birligi ve Çukurova Belediyeler Birligi’nin isbirliginde Yerel Yönetisimde Dayaniklilik Programi (RESLOG) toplantisi Adana Büyüksehir Belediyesi’nde gerçeklestirildi.

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar’in baskanlik ettigi ve genel hedefi Türkiye’deki yerel yönetim kapasitesinin desteklenmesi olan RESLOG toplantisinda, Suriye’deki iç savas sonucu yasanan göç ile ilgili yerel yönetimlerin karsilastigi sorunlar karsisinda kurumsal ve hizmet kapasitelerinin desteklenmesi, ulusal ve yerel düzeyde koordinasyonun daha etkili saglanmasi ve yerel ve bölgesel düzeyde deneyim paylasiminin saglanmasi amaciyla platformlar olusturulmasi konulari irdelendi.

Toplantiya Adana Büyüksehir Belediyesi’ni temsilen Baskan Zeydan Karalar’in yani sira, Adana Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Dr. Ergül Halisçelik ile Adana Büyüksehir Belediyesi proje çalisanlari katildi. Toplantiya ayrica misafir olarak RESLOG Ulusal Proje Yöneticileri Sinan Özden ve Metehan Gülaçti ile RESLOG Çukurova Bölge Uzmani Alim Çopuroglu katildi.

 



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı